Address

Ship Motion Group
Toermalijnring 1210
3316 LC Dordrecht
The Netherlands
info@shipmotiongroup.com
+31850021810

 

Fill in our form

Fill in our form to make an inquiry

Fill in the form to apply to this job

Ben jij een winnaar? Winnen is niet alles. Het is het enige dat telt.

Retractable Propulsion for racing yachts

Focus. Een paar seconde van rust voordat je het grootste speelveld ter wereld mag betreden; de oceaan. En dan barst de strijd los. Met jouw team draait alles om timing, inzicht en toewijding. Je vraagt alles van jezelf, je team en je zeiljacht. Alles moet perfect zijn

Als eigenaar van een racing yacht wil je dat alles tot in de kleinste details in orde is. Iedereen detail boven en onder water draagt er aan bij of je eerste of tweede wordt. Dit geldt ook voor de aandrijving. Deze heb je tijdens de wedstrijd niet nodig. Het zorgt voor weerstand. En dat kun je niet gebruiken. Daarom ontwikkelde Ship Motion Group de Retractable Propulsion Sytem. Een uniek systeem die ervoor zorgt dat jij de drag reduction tussen 4,6 en 10,2 procent kan verlagen. Hierdoor behaal je hogere snelheden én is de totale prestatie van je zeiljacht significant beter. Pure winst!

De lichtgewicht RPS is een uniek systeem ontwikkeld door de oprichters van Ship Motion Group voor de Volvo Ocean Race in 2003. Sindsdien heeft het systeem zich tijdens vele regatta’s bewezen, waaronder de Super Yacht Cup in Palma en de TP52.

  • De propeller wordt ontwikkeld naar de wensen die jij als eigenaar hebt. Net als het complete systeem
  • toepasbaar voor zowel carbon als alluminum romp
  • Na het intrekken van de het propellor systeem is deze compleet waterdicht. De hull is totally flush
  • Het aanwezige water wordt weggepompt met een overdruk systeem waardoor overbodig gewicht wordt afgevoerd