Address

Ship Motion Group
Toermalijnring 1210
3316 LC Dordrecht
The Netherlands
info@shipmotiongroup.com
+31850021810

 

Fill in our form

Fill in our form to make an inquiry

Fill in the form to apply to this job

Experience the thrill provided by a strong wind. Aan jou de taak om volledige controle te hebben over het schip.

Controllable Pitch Propulsion

Als je aan het varen bent op een zeiljacht draait het om controle.. Totale controle. Je weet je aan te passen aan de verrassingen die de zee met zich meebrengt. De wind die opkomt. De wind die stil valt. Jij staat aan het roer en weet de zee ten alle tijden te bedwingen.

Als eigenaar van een zeiljacht wil je alles zo goed mogelijk regelen. Met alleen de voortstuwing van de wind betekend dit zo min mogelijk weerstand in het water. Met aangedreven motor wil je dit vermogen optimaal benutten. Met een contrallable pitch propulsion ben jij in staat om dit zelf te realiseren. Doordat jij de stand van de bladen zelf kan aanpassen heb jij ook hier de controle over.

 

By changing the orientation of the root section on the hub you are able to control the pitch of the entire propeller . This is done by the means of a hydraulic cylinder. Wat levert dit voor jou op?

– door de bladen in de stand van de zeilrichting heb je minimale weerstand en dus meer snelheid

– Door de stand van de balden aan te passen kun je met je schip zowel vooruit als achteruit zonder de draairichting van je motor aan te passen

– Je bent in staat het gewicht van je propellorsysteem aanzielijk te verlagen ten opzichten van een fixed propellor system

– Door de stand van de bladen aan te passen kun je de snelheid bepalen zonder het vermogen van je motor te verlagen

– Je hebt meer controle rechtstreeks vanaf de burg